7 redenen waarom Boedapest de place to be is

Boedapest is een hippe stad met een rijke geschiedenis. De perfecte combinatie voor iemand die net als mezelf graag nieuwe plekken ontdekt maar even veel interesse toont voor wat een plek heeft gemaakt tot hoe men deze vandaag kent, namelijk de geschiedenis van deze plaats. Binnen enkele weken vertrek ik zelf dan ook naar deze prachtige stad om er een week lang te genieten van wat Boedapest te bieden heeft.

1.    Bewonder de skyline van Boedapest op de Gellértberg

Een stevige wandeling van een klein half uurtje met een uitzicht op de skyline van de stad als beloning. Dit is een must voor wandelliefhebbers die geen uren willen ronddolen maar toch van een stevige tocht houden. Ook als fotografieliefhebber zal je hier ten volle genieten tijdens het maken van prachtige foto’s. Dit van de stad die letterlijk aan je voeten lijkt te liggen vanuit je positie boven op de berg. Bovendien bevinden zich bovenop de berg ook nog eens een vrijheidsbeeld en citadel die ook zeker een bezoekje waard zijn.
https://www.instagram.com/p/BChisuPhCX9/?taken-by=budapest_hungary

2.    Schoenen aan de Donaukade

De Tweede Wereldoorlog heeft heel wat landen getroffen en zo ook Hongarije. Van overal in Europa werden heel wat Joden naar concentratiekampen overgebracht, maar een groot deel van deze mensen werd vaak ter plaatse geëxecuteerd. Zo ook aan de Donaukade in Boedapest. Hier werden heel wat mensen gedwongen hun schoenen uit de doen alvorens op de rand van de kade te gaan staan waar ze in koelen bloede geëxecuteerd werden. Deze 40 meter lange rij van schoenen is een gedenkteken ter nagedachtenis van de slachtoffers die hier vielen.Schoenen aan de Donaukade 7

3.    Citypark

Dit is het grote stadpark van Boedapest. Prachtig om door te wandelen op een zonnige dag en een must voor vintage lovers die op zaterdag of zondag op zoek willen naar vergeten pareltjes. In het park bevind zich ook het Vajdahunyad Castle met het beeld van de Anonymous Writer waar ook vaak een man staat die flammkuchen verkoopt. Dit zijn dunne pizza’s met creme fraiche, ui en bacon. Een vreemde combinatie die blijkbaar toch het proberen waard is, dus voor de durvers onder ons… waar wachten jullie nog op?

4.    Ruin pubs/bars

Oude verlaten gebouwen, het zijn zowat hotspots voor iedere professionele- of amateurfotograaf, maar in Boedapest zijn het vooral ook de samenkomstplaatsen voor jonge hippe vogels.  In het begin waren deze ruin bars tijdelijk doordat ze zich bevonden in gebouwen die afgebroken zouden worden, maar dankzij hun groot succes werden de gebouwen niet afgebroken en mochten de bars blijven. Enkele plekjes die zeker op mijn to-do lijstje staan zijn: Szimpla Kert de oudste bar die al sinds 2001 bestaat, Anker’t een stijlvolle bar die enkel de benedenverdieping inneemt om zo het verlaten gevoel te behouden en Instant waar elke kamer anders is en de drank goedkoop vloeit.

View this post on Instagram

That's it, but that's not all. #ankert #budapest

A post shared by Ankert (@ankertbudapest) on

5.    Koffie = liefde

Zei daar iemand koffie? Als echte coffee lover kijk ik al uit naar een lekkere koffie in één van de vele authentieke 19e eeuwse koffiehuizen die typisch zijn voor steden als Wenen, Praag en jawel ook Boedapest. Daarbij kijk ik er evenzeer naar uit om tijdens het ontdekken van de stad ook nieuwere hippe koffiebars zoals Fekete brew & food te ontdekken.

6.    Ráday Utca

Een iets wat minder toeristische straat vol gezellige restaurantjes net buiten het drukke centrum van Boedapest. Je eet er tussen de vele locals, gezellig op een terrasje terwijl de straat verlicht is met vele lampjes. Enkele aanraders zijn dan ook Pink Cadillac waar je goedkoop kan genieten van een heerlijke pizza, de Padthai waar je onder de 10 euro een volledige wokmaaltijd kan scoren en T.G.I. Fridays wat buiten een leuke naam ook originele gerechten serveert.

7.    Grote markthal

Vele grote steden hebben wel een grote markthal waar je een waaier aan verse en lokale producten terug kan vinden. Zelf bezocht ik eerder al de markthallen van Barcelona en Firenze waar ik kon genieten van heerlijke verse vruchtensapjes en smoothies. Daarom ben ik dus zeker benieuwd naar wat de markthal van Boedapest in petto heeft.

Bronnen: Eva in BerlinLisa Loves

3 gedachtes over “7 redenen waarom Boedapest de place to be is

  1. Enthousiast geschreven, maar je zinnen zijn soms wat te lang; hak ze in twee. Fotografieliefhebber aan elkaar. Zoek de dt-fout ;-). Wat buiten een leuke naam…: die. Las nog beelden en hyperlinks in.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s